Vergelijk en bespaar geld!

vanaf €625 Bekijk prijs
vanaf €843 Bekijk prijs
vanaf €1031 Bekijk prijs

Weer en klimaat op Tenerife

Overweeg je een aantal overnachtingen bij het H10 Las Palmeras Tenerife resort? Dan wil je hier natuurlijk zijn met de ideale weersomstandigheden. Gelukkig is het weer en klimaat op het eiland erg aangenaam. Het is zelfs geschikt als winterzonvakantie, terwijl het niet heel erg ver vliegen is vanaf Nederland. Ben jij benieuwd naar de weersomstandigheden per seizoen? In dit artikel vertellen we jou er graag meer over.

Over het weer en klimaat op Tenerife

Tenerife behoort als eiland tot de Canarische Eilanden. De Canarische Eilanden als geheel zijn een populaire vakantiebestemming. Dit heeft er mede mee te maken dat de temperaturen hier erg mild en prettig zijn. Het weer op het eiland wordt vooral beïnvloed door de Sahara in Afrika. Heel af en toe kan het hier zelfs geel kleuren door het Saharazand. Dat zijn echter uitzonderingen. Tenerife heeft de bijnaam ‘het eiland van de eeuwige lente’. Vanzelfsprekend heeft dit eiland deze naam niet zomaar gekregen. De temperaturen zijn hier prettig: niet te warm, maar ook niet te koud. Ook in de wintermaanden kan je hier prima vertoeven als winterzonbestemming.

Verschillend weer en klimaat per gebied

Als je de kaart van Tenerife erbij pakt zal je direct iets opvallen: in het midden van het eiland is een grote berg aanwezig. Dit is de El Teide en dat is geen kleine jongen: 3.718 meter hoog en dit is ook nog eens een vulkaan. Deze berg heeft invloed op het weer en klimaat op Tenerife. Als voordeel heeft deze berg dat het een barrière vormt tegen slecht weer. In het noorden ziet het weer er daarom ook anders uit dan in het zuiden, maar daarover hieronder meer. Vooral in het zuiden profiteert men hiervan.

Zuid-Tenerife is zonnig(er)

Zoals we net al omschreven heeft de grote berg op het midden van het eiland invloed op het weer en klimaat op Tenerife. Het zuiden van Tenerife is veel zonniger. De meeste toeristen kiezen dan ook voor een vakantie in het zuiden. Niet voor niets zijn hier dan ook veel badplaatsen, waaronder Los Cristianos, Costa Adeje, Las Galletas en Playa de las Américas. Ook het hotel H10 Las Palmeras Tenerife is gelegen in het zuiden.

Het milde klimaat in het zuiden zorgt voor veel zon. In sommige delen is de kans op onbewolkt weer in juli zelfs 97 tot 98 procent. Gedurende de winter is de kans vooralsnog gunstig: 60 tot 75 procent. Er zijn maar weinig andere zonbestemmingen met dezelfde cijfers. De gemiddelde maximumtemperatuur in het zuiden van het eiland, in augustus en september, ligt rond de 26 tot 28 graden Celsius. Dat is echt heerlijk weer voor een strandvakantie. Als je tijdens het hoogseizoen reist geniet je dus vrijwel gegarandeerd van heerlijk weer.

Zuid-Tenerife is een geliefde winterzonbestemming en dat is natuurlijk niet voor niets. De maxima liggen tijdens de koelste maanden liggen rond of net boven 20 graden Celsius. Als het winterseizoen vordert zullen de temperaturen steeds meer iets toenemen. In de maand maart, wat officieel nog een wintermaand is, wordt het al gauw weer 26 graden Celsius. Prima vertoeven dus. Daar kan je wel echt bruin worden tijdens een vakantie.

Noord-Tenerife is groen

Het noorden in Tenerife is, in vergelijking tot het zuiden, veel natter. Ook zijn er aanzienlijk minder zonuren. Door deze combinatie is het noorden van Tenerife juist groen. Wil je juist graag kiezen voor een groene vakantie? Heerlijk wandelen in de natuur voor de ultieme rust? Dan kan je ook eens naar het noorden van het eiland gaan. Er is niet alleen veel natuur, maar ook zijn er talloze authentieke dorpjes. Dat maakt dit ook een erg leuke bestemming. Uiteraard kan je bij een van de resorts in het zuiden overnachten. Vervolgens kan je met behulp van een huurauto naar het noorden rijden. Zodoende kan je het eiland helemaal bekijken.

Temperaturen op Zuid-Tenerife

De temperaturen op Tenerife zijn gunstig: het is niet bijzonder heet, maar het wordt hier ook nooit echt koud. Gedurende de maanden juli, augustus en september schommelt de maximumtemperatuur tot circa 29 graden Celsius. In de wintermaanden januari, februari en maart is het de maximumtemperatuur circa 21 graden Celsius. Daarmee is het ook zeker een geschikte winterzonvakantie. Onder andere de zwembaden bij H10 Las Palmeras Tenerife worden verwarmd in de wintermaanden. Daarmee zijn er vooralsnog voldoende leuke faciliteiten voor een winterzonvakantie.

Neerslag per maand in Zuid-Tenerife

De neerslag per maand is in de maanden juni, juli, augustus en september nihil. Ook in de maanden februari tot en met mei en oktober valt er bijzonder weinig neerslag. Het weer en klimaat is daarmee zeer fraai voor een zonnige bestemming. In welke periode je ook reist: je kunt hier altijd wel heen.

Watertemperatuur

De watertemperatuur is in de warmste maanden vanzelfsprekend hoger dan in de andere maanden. In de maanden juli tot en met september is dit circa 24 graden Celsius. Gedurende de wintermaanden schommelt de temperatuur rond de 19-20 graden Celsius.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Tenerife zijn de maanden mei tot en met juni en de maanden september tot en met oktober. Daarmee vermijd je de warmste maanden in de zomermaanden en heb je niet te maken met de regenachtige dagen in de winter. Bovendien wordt dit niet gezien als het hoogseizoen en kan je zodoende dus ook voordeliger reizen.

Desondanks bovenstaande als beste reistijd is Tenerife het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming en uitermate geschikt als winterzonbestemming. Veel Europeanen, waaronder Nederlanders, reizen dan ook naar Tenerife in de maanden december tot en met februari. Daarmee kan je de Europese kou vermijden.

Een vakantie boeken naar Tenerife?

Ben je overtuigd van het prachtige weer en klimaat op Tenerife? Dan zit er niets anders op dan een van de kamers van het hotel H10 Las Palmeras Tenerife te boeken. Er zijn verschillende reisaanbieders die reizen aanbieden naar dit hotel. Een goede vergelijking maken is verstandig omdat er verschillende prijzen worden gehanteerd door de verschillende reisorganisaties. Ook per periode kunnen de prijzen voor een kamer en/of vlucht flink verschillen. Zo is het hoogseizoen altijd duurder dan het laagseizoen. Vergelijk én boek je reis vandaag nog.

Bereken de beste prijs!
Corendon vanaf v.a. €625 Bekijk prijs Bekijken
VakantieDiscounter vanaf v.a. €843 Bekijk prijs Bekijken
TUI vanaf v.a. €1031 Bekijk prijs Bekijken
In het kort
 • Prachtig 4-sterren resort
 • Playa de las Américas, Tenerife
 • All-inclusive is mogelijk
 • Sportschool en tennisbaan aanwezig
 • Meerdere zwembaden aanwezig
 • Op loopafstand van het strand
Faciliteiten
 • Gratis Wi-Fi
 • Gelegen aan het strand
 • Meerdere zwembaden
 • Adults-Only zwembaden aanwezig
 • Fitness en tennis mogelijk
 • Indoor speeltuin voor kinderen
 • Verwarmd zwembad in de winter
 • Heerlijk zonnig klimaat
Locatie